USA 1985

I dag legger jeg ut noen bilder fra min tid på Vårli videregående skole i Moss. Jeg var elev ved skolen fra 1983 til 1987. Mye gøy hadde vi men for meg var det også en turbulent tid. Noen bilder har jeg, men de er dårlig datert. Et par bilder er sendt til godkjenning så de må vente til svaret kommer. Enkelte bilder er tatt i Seattle i USA. Dette var ikke på eller rundt Vårli, men turen tok Lise Henriksen og jeg i sommerferie mens vi var elever på skolen. Derfor blir det litt bilder av Lise og meg. Litt natur og "downtown" Seattle bilder.
Litt morsomt er det at vi tok bilde av en rullestolrampe der borte. Det sier litt om hvor lite tilgjengelig det var for rullestolbrukere i Norge i 1985 i motsetning til i USA.

Maiken

ENGLISH VERSION: 

I am Publishing some photos from my time at Vårli college in Moss. I was a student here from 1983 to 1987. We had a lot of fun, but it was also a turbulent time in my life. I have only some photos, but they are not all dated. A few photos have also been sent for publishing approval, so we'll have to wait on those. If any of my relatives see this album and know they are in some of the photos from this trip, and are ok with the photos being published, please let me know. Some of these photos were taken in Seattle, US. These are not from Vårli as such, but it was during our summer break from Vårli that Lise Henriksen and I took this trip. The photos are therefore mostly of us two. Plus some nature and downtown Seattle photos. We even took a photo of a wheelchair ramp! Shows you how more more accessible public places were made for wheelchair users in the US compared to Norway in 1985.

Maiken

 

Disse gikk som landeplage mens jeg var i USA:

Kenny Rogers & Dolly Parton- We've got tonight

Various Artists- We are the world

Rullestolrampe i USA!

USA 1985

USA 1985

USA 1985

USA 1985

LANZAROTE

På sensommeren 2008 dro jeg til Lanzarote med to assistenter. Vi kjørte bilen min hjemmefra ned til Oslo, for så å ta fly fra Gardermoen til Lanzarote. CP-foreningen i Oslo arrangerte tur dit og jeg måtte selvfølgelig benytte muligheten til å dra sammen med dem. Vi bodde på Cassas Heddy, det er et Røde Kors senter som er ganske bra tilrettelagt for funksjonshemmede. De hadde et supert tilbud for mennesker med funksjonsnedsettelser. 

Som bildene viser var vi på en del utflukter og hadde det mye sosialt på kveld og natt. Jeg oppdaget blant annet sambocca`n og den ga ikke bare spasmefrie kvelder, men hodet forsvant visst også. I følge omgivelsene kom det litt av hvert ut av min munn, som for eksempel "det er mye rart som er rart og gi meg mer sambocca før glasset er tomt." 

Man kan trygt si at det var en opplevelsesrik tur med mange forskjellige type mennesker og en rekke utfordringer. Før jeg dro var jeg litt skeptisk for jeg hadde hørt mye forskjellig om stedet, men man kan trygt si at det var bedre enn sitt rykte.

 

 

 

Casas Heddys nettside

  • Lanzarote 2008

  • Lanzarote 2008

  • Lanzarote 2008

VISTAMAR, SPANIA

Innlegget er skrevet av Kristian Lian og er trykket i Regionnytt 1/2012

Så dro jeg til Spania, hvor også Silje var en av assistentene mine. Det var med stor skepsis og spenning jeg satt meg på flyet til Alicante for å kjøre videre med buss til La Villajoyosa og Vistamar. Skepsisen ble etter hvert gjort til skamme, og jeg trivdes der.  Vistamar, som eies av Trondheim kommune, har Peder Morset folkehøgskole som kontraktspartner, og senteret drives av et spansk aksjeselskap. Gå gjerne inn på hjemmesiden til Vistamar og se etter detaljer. Link til hjemmesiden ligger nederst på siden her. Senteret er godt tilrettelagt for mennesker med funksjonsnedsettelser. 

Hjelpemidler var det der og rommene var godt tilrettelagt for rullestol. Det gikk fint å komme seg frem i nærmiljøet. Ikke som i Norge, men slettes ikke så verst heller, må jeg si. Dagene og kveldene gikk med til litt trening, soling, strandliv, turer til Alicante, Benidorm, La Villajoyosa, Guadales, dyrepark og i gamlebyen i La Villajoyosa. Jeg benyttet også anledningen til å få lakkert tåneglene mine og få satt på en sommerfugl. Gøy det og. Jeg møtte mange fine folk som jeg ble litt kjent med.

Som seg hør og bør måtte jeg smake på sjokoladen på VALOR. Den var god, så god at jeg måtte kjøpe med noe hjem. NAM. Ellers var La Villajoyosa med sine 32 534 innbyggere en meget rolig by. Det var en hyggelig bydel med gamle hus og brostensbelagte gater og det ristet bra når man skulle kjøre rullestol. På kveldstid var det mulig å sitte ute på restauranter å prate med folk. Jeg fikk også anledning til å besøke en og annen fastboende der. 

Mens vi var i Spania var det EM-kvalifisering i fotball mellom Spania og Skottland. En av de gangene Silje og jeg var i Alicante ble dette markert ganske heftig. På flere utesteder og restauranter så vi skotter og spanjoler som forberedte seg til kamp.

For å komme til og fra alle stedene tok i stort sett Trammen. Det var en blanding av trikk og tog. Det var lett tilgjengelig og ble mye brukt som fremkomstmiddel. Ja, jeg hadde to uker med mange opplevelser. Blant annet fra dyreparken Mundomar med delfiner som holdt oppvisning.

Jeg brukte ikke noen penger på marked, men stakk innom et kjøpesenter med El Corte Ingles. Der brukte jeg noen penger på klær :) Der var prisene relativt høye, men kvaliteten god. Jeg var også innom en skobutikk i Alicante som tror heter Picolinos. 

Her er min økonomiske oversikt fra turen til Vistamar


For nærmere informasjon for tilrettelegging rundt reiser med rullestol, gå inn på www.rullestolreiser.net

http://spaniaposten.no/villajoyosa

http://www.trondheim.kommune.no/vistamar/

Gamlebyen i Vistamar

Foto: Silje Storvig

Her ser dere eksempel på brostensgatene

Foto: Silje Storvig

Gamlebyen

Foto: Silje Storvig

dyreparken Mundomar

Foto: Silje Storvig

dyreparken Mundomar

Foto: Silje Storvig

Guadales

Foto: Silje Storvig

På utsiden av borgen Castillo de Santa Barbara

Foto: Silje Storvig

Utebassenget på Vistamar

Foto: Silje Storvig

Gjennom gatene i La Villajoyosa

Foto: Silje Storvig

På vei til Castillo de Santa Barbara

Foto: Silje Storvig

Her ser vi skottene på tur til nærmeste pub

Foto: Silje Storvig

I gatene i Allicante

Foto: Silje Storvig

Flamingo i dyreparken

Foto: Silje Storvig

Delfinshow i dyreparken

Foto: Silje Storvig

Jentutten på tur

Foto: Silje Storvig