Førde

27. jun, 2015

Førde

På veien til Bergen sommeren 2015, hadde vi et stopp i Førde i Sunnfjord. Vi la oss inn på Scandic Sunnfjord Hotel & Spa èn natt, slik at mine assistenter fikk litt hvile etter mange timers kjøring, samt at vi da hadde god tid når vi ankom Bergen dagen etter for å sikre at alle hjelpemidler fungerte og var på plass. Mens vi var i Førde benyttet jeg anledningen til å treffe en venninne som er bosatt i Førde, og som det var lenge siden jeg hadde truffet. Det ble en hyggelig sommerkveld på Peppes Pizza, som ligger på Handelshuset i Førde. Praten gikk lett og latteren satt løst.
Hotellet har jeg brukt før (i 2009), så jeg visste at det var et godt hotell å være på.

 • Scandic Sunnfjord Hotel & Spa

  Badet på Scandic Sunnfjord Hotel & Spa

 • Peppes Pizza, Førde

  På Peppes på Handelshuset i Førde. Undertegnede var ikke særlig fotogen på dette bildet, men det var det eneste bildet vi fikk tatt denne kvelden..

Bergen

29. jun, 2015

Bergen

I juni 2015 var jeg en ukesferie til Bergen. Jeg bodde på Scandic Hotel Ørnen, et helt nytt hotel i hjertet av Bergen, og fikk kjempegod service på alle måter. Frokosten var uforglemmelig, servicen var super, og resepsjonistene smilte fra øre til øre hver gang vi passerte.
I Bergen besøkte jeg Fløyen, som var et fint sted å ferdes med rullestol. Det gikk også bra å ferdes med elektrisk rullestol inn på Fløibanen. Kafèen der oppe var ikke så godt tilrettelagt, men det gikk på et vis. Bygget er verneverdig og dessverre ikke så mye å gjøre med. På Fløyen var det mange veier som gikk greit å kjøre rundt på med rullestol. Bruker man noen timer der oppe, så kan man få noen fine naturopplevelser. Jeg skjønner godt hvorfor Fløyen er et så populært turistmål, både for store og små; det er mange oppdagelser å finne på Fløyen, og man kan godt bruke en hel dag der og fortsatt finne nye, gøyale ting som er satt opp av frivillige. Husk å ta med kamera!
To gater i Bergen jeg var innom, var Skostredet og Marken. Til tross for mye brostein, og dårlig tilrettelagte butikker med trapper opp eller ned til inngang, trosset jeg fremkommeligheten og tok meg en tur dit. Vi var på en cafè (Roll & Rock) i Skostredet, men måtte sitte ute fordi det ikke gikk an å komme inn med rullestol- trodde vi. Senere viste det seg da en av mine assistenter besøkte stedet om igjen på sin egen ferie, og fant ut at det fantes enda en inngang. Så om du som leser er i Skostredet en gang, blir jeg glad om du kan se etter og eventuelt ta bilde av inngangen til Roll & Rock, slik at jeg får sett om det egentlig er mulig å komme seg inn dit med rullestol. Jeg vil da ta meg en tur dit neste gang jeg er i Bergen igjen.
Bergen har også en ikke så veldig kjent turistattraksjon midt i sentrum, som er kunstmuseumene KODE. Jeg fikk tatt meg tid til å kikke innom et av musèene, og her var det mye rart å se- som det stort sett er på kunstmuseum. Jeg var i tillegg innom Ricks for Stand-up show, noe jeg helt klart kommer til å ville gjenta senere. Her hadde de en flyttbar rampe slik at det gikk an å komme seg inn med rullestol.

BUTIKKER
Som den klesgærne dama jeg er, måtte jeg innom ”noen” butikker i Bergen. Antall: Ca 1000. Blant annet var jeg innom en hatte- og veskebutikk i Marken (Adore), som hadde et bredt utvalg av ting som tømmer kontoen fort..
I tillegg var jeg et par turer ut til bydelen/forstaden Åsane, hvor de bygget et nytt kjøpesenter i fjor. Fra før har Åsane to sentre, men denne gangen skulle jeg besøke en butikk i det nye senteret Horisont, hvor de selgerherreklær (John Peter London, andre etasje). Det er noen bekjente av meg som har startet opp, og derfor måtte jeg ta turen. Da jeg var her ble det kjøpt en ny skjorte til far.
Jeg var også innom diverse andre klesbutikker, så mine oppsparte feriepenger fikk ben å gå på, og kofferten fylte seg godt opp. De to siste butikkene nevnt å nevne er Oleana på Strandkaien og Emil. Oleana er en lokal klesdesignbutikk, som dessverre ikke var tilrettelagt for rullestol å komme seg inn. Men jeg fikk høre av min assistent etterpå, var det god plass og mye fint å se på inne. Her ble det til at jeg kjøpte en pen ulljakke.
På Emil (både på Galleriet, Bystasjonen og i Åsane) kjøpte jeg bl.a. en jakke som jeg omtrent går igjen i. Her hadde de veldig mye fint, og disse butikkene finnes kun i Bergensområdet, da det er en bergensk butikkjede. Verdt en tur!

For å se flere bilder og litt mer informasjon om Bergensturen min, se blogg.

Nedskrevet av assistent Marta, diktert av Maiken.

Skostredet

Foto: Marta Øgaard

Kaffe på Roll & Rock i Skostredet

Foto: Marta Øgaard

På Bybanen

Foto: Privat

Fløibanen. Foto: Ann Beathe Dimmen Sæther

På Fløyen er det mange gøye overraskelser å finne.

Foto: Ann Beathe Dimmen Sæther

Aukrustsenteret

21. jun, 2007

Etter endt studie ved NTNU hadde jeg praksis\arbeidstreningsplass på regionkontoret for Norges Handikapforbund her i Trondheim. På samme måte som da jeg studerte, hadde jeg en fadder på jobb som assisterte meg med arbeidsoppgavene mine.
I forbindelse med praksisen var jeg en tur til Soria Moria i Oslo, og på veien dit stakk jeg innom Aukrustsenteret i Alvdal. Det var en flott opplevelse. Aukrust sine mange fine figurer, tegninger og andre rekvisitter er utstilt slik at publikum kan se alt i virkeligheten. Senteret er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede, og ble tildelt tilgjengelighetsprisen i april 2000.

Det var en ny opplevelse å sitte i egen bil og se utover vårt langstrakte, vakre land på vei sørover til Soria Moria. ”Du får skynde deg, vil du ha følge,” sa vestavinden, og av sted bar det langt bort over heier og åser og fjell og fjære, og Maiken, hun hadde nok med å følge med.”

Oslo

12. jul, 2012

I 2012 var jeg en tur til Oslo med to assistenter. Jeg overnattet på hotell Clarion Royal Christiania, og var innom flere severdigheter. Deriblant Hennie Onstad-senteret på Høvikodden, Kon-Tikimusèet, Operataket, musikkforetningen Bare Jazz, utestedene Asylet, Kjøkken og Bar, og Egon, samt markedet på Blå på Grünerløkka. Jeg var også en tur på Outletsenteret på Vestby, og kjøpte meg en sommerkjole som jeg brukte mye sommeren etterpå.

Selv om jeg begynner å komme i kategorien middelaldrende kunne jeg ikke dy meg for å ta et besøk på VG-lista topp 20 da jeg først var i byen. Men for å si den på den måten, det ble litt mye lyd og folk, så jeg bestemte meg fort for å dra til et annet sted. Sånn er det å bli gammel.

Linker og bilder ligger lengre nede på sida.

 • Operataket, Oslo

  Foto: Privat

 • Operataket, Oslo

  Foto: Privat

 • Operataket, Oslo

  Foto: Privat

 • Operataket, Oslo

  Foto: Privat

 • Operataket, Oslo

  Foto: Privat

 • Hennie Onstad-senteret

  Foto: Privat

 • Hennie Onstad-senteret

  Foto: Privat

 • Hennie Onstad-senteret

  Foto: Privat

 • Området rundt Hennie Onstad-senteret

  Foto: Privat

 • Outletsenteret på Vestby

  Foto: Privat

 • Hennie Onstad-senteret

  Foto: Privat

 • Kon-Tikimuseet

  Foto: Privat

 • Kon-Tikimuseet

  Foto: Privat

 • Kon-Tikimuseet

  Foto: Privat

 • Blå på Grünerløkka

  Foto: Privat

 • Blå på Grünerløkka

  Foto: Privat

 • Marked på Blå på Grünerløkka

  Foto: Privat