Just in case, Maiken. Just in case.

(English version below)

 

Hei, kjære leser og facebook- venn.

Her er jeg igjen. Denne gangen med et ferskt og nytt innlegg. Det er lenge siden nå. På mandag 11. februar dro jeg til Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotel. Der deltok jeg på medlemsrådsmøte i andelslaget Uloba. Forrige gang jeg dro med fly til samme sted var høsten 2017, og da ble jeg liggende på flyplassens sykestue. Årsaken var at min Permobil 500 ikke kunne benyttes da flyet landet. Resultatet ble at jeg ble liggende på en seng der inne på sykestuen mens vi ringte til hjelpemiddelsentralen i Oslo for å få seteryggen opp igjen. For å sikre meg at det ikke skjedde igjen valgte jeg å benytte meg av min manuelle rullestol med hjelpemotor. Denne gangen var skrekken for flyreisen til å ta og føle på. Jeg var skikkelig redd. Ikke nødvendigvis for reisen. Det var vel mer fordi jeg var redd for at rullestolen skulle svikte denne gangen også. Men denne gangen gikk det heldigvis bra.

 

Dagsturen tur retur Gardermoen var planlagt til minste detalj. Derfor gikk alt bedre denne gangen. Takket være et supert bakkepersonell og kabinpersonene på SAS fungerte denne turen som den skulle. Nedenfor kommer noen bilder og en filmsnutt fra reisen. Hadde jeg vært russ nå hadde det sikkert stått ”Just in case" på lua mi og ikke ”rulle lille” som det sto på lua mi en gang på 80 – tallet. Jeg må liksom forberede alle detaljer for å være sikker på at alt skal gå bra på store og små transportetapper. Og som min mors nå avdøde onkel sa: ”Tunge tak røyner bak”. :) 

 

Lovise63 eller Maiken om du vil

 

Just in case, Maiken. Just in case.

 

Hello, dear reader and Facebook friend.

Here I am again, this time with a fresh post. It’s been a while now. I was at the Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotel on Monday 11th of February, where I attended a council member meeting for the cooperative Uloba. Last time I traveled there by plane was autumn 2017, and I ended up lying in the airport infirmary because my Permobil 500 was out of order when the plane landed. The result was me lying on a bed in the infirmary while we called the technical aid centre in Oslo to put the chair backrest up again. To make sure that this did not happen again, I decided to use my manual electric wheelchair this time. The fear before the flight was very real. I was really scared. Not of the trip itself, but more because I was worried that the wheelchair might let me down now too. Luckily, things went well. Thanks to the amazing SAS ground staff and cabin crew, everything went according to plan. In the Norwegian version above, you’ll find some pictures and videos from the trip. Had I been russ today, “Just in case” might have been written on my cap instead of “Little roller”, as it said sometime during the 80’s.

 

The day trip back and forth to Gardermoen went much better this time around, due to being planned to the last detail. I have to prepare all the details to make sure that everything runs smoothly during both short and long travels.

 

Lovise63, or Maiken if you want.

 

(Translated by Solveig)

 • Vellykket flytur/A successful flight.

  Foto: Assistent Ingrid

 • Russelue/ Russ cap.

  Hadde jeg vært russ nå hadde det sikkert stått ”Just in case" på lua mi og ikke ”rulle lille” som det sto på lua mi en gang på 80 – tallet. /Had I been russ today, “Just in case” might have been written on my cap instead of “Little roller”, as it said sometime during the 80’s.

 • Sykerommet på Gardermoen/Airport infirmary

  Her ligger jeg og venter på at rullestolen skal bli reparert i 2017. Foto: Assistent Marie/Here I'm lying in the airport infirmary because my Permobil 500 was out of order

 • Møterommet/ The meeting room

  Foto: Assistent Ingrid

Bytte av stol før ombordstigning på fly/Switching chairs before boarding the plane.

Denne løftingen er det jeg gruer meg like mye til hver gang jeg skal ut å fly/I dread this lifting every time I travel by plane. Bak kamera/behind the camera: Assistent Ingrid

På vei til hotellet/On my way to the hotel

Med litt latterkrampe kom vi oss til rett plass til slutt. Her er vi i en overgangstunnel mellom flyplassen og hotellet/We finally reached the correct destination, with a few fits of laughter. Here we are in the overpass tunnel between the airport and the hotel. Bak kamera/Behind the camera: Assistent Ingrid

Førde

27. jun, 2015

Førde

På veien til Bergen sommeren 2015, hadde vi et stopp i Førde i Sunnfjord. Vi la oss inn på Scandic Sunnfjord Hotel & Spa èn natt, slik at mine assistenter fikk litt hvile etter mange timers kjøring, samt at vi da hadde god tid når vi ankom Bergen dagen etter for å sikre at alle hjelpemidler fungerte og var på plass. Mens vi var i Førde benyttet jeg anledningen til å treffe en venninne som er bosatt i Førde, og som det var lenge siden jeg hadde truffet. Det ble en hyggelig sommerkveld på Peppes Pizza, som ligger på Handelshuset i Førde. Praten gikk lett og latteren satt løst.
Hotellet har jeg brukt før (i 2009), så jeg visste at det var et godt hotell å være på.

 • Scandic Sunnfjord Hotel & Spa

  Badet på Scandic Sunnfjord Hotel & Spa

 • Peppes Pizza, Førde

  På Peppes på Handelshuset i Førde. Undertegnede var ikke særlig fotogen på dette bildet, men det var det eneste bildet vi fikk tatt denne kvelden..

Bergen

29. jun, 2015

Bergen

I juni 2015 var jeg en ukesferie til Bergen. Jeg bodde på Scandic Hotel Ørnen, et helt nytt hotel i hjertet av Bergen, og fikk kjempegod service på alle måter. Frokosten var uforglemmelig, servicen var super, og resepsjonistene smilte fra øre til øre hver gang vi passerte.
I Bergen besøkte jeg Fløyen, som var et fint sted å ferdes med rullestol. Det gikk også bra å ferdes med elektrisk rullestol inn på Fløibanen. Kafèen der oppe var ikke så godt tilrettelagt, men det gikk på et vis. Bygget er verneverdig og dessverre ikke så mye å gjøre med. På Fløyen var det mange veier som gikk greit å kjøre rundt på med rullestol. Bruker man noen timer der oppe, så kan man få noen fine naturopplevelser. Jeg skjønner godt hvorfor Fløyen er et så populært turistmål, både for store og små; det er mange oppdagelser å finne på Fløyen, og man kan godt bruke en hel dag der og fortsatt finne nye, gøyale ting som er satt opp av frivillige. Husk å ta med kamera!
To gater i Bergen jeg var innom, var Skostredet og Marken. Til tross for mye brostein, og dårlig tilrettelagte butikker med trapper opp eller ned til inngang, trosset jeg fremkommeligheten og tok meg en tur dit. Vi var på en cafè (Roll & Rock) i Skostredet, men måtte sitte ute fordi det ikke gikk an å komme inn med rullestol- trodde vi. Senere viste det seg da en av mine assistenter besøkte stedet om igjen på sin egen ferie, og fant ut at det fantes enda en inngang. Så om du som leser er i Skostredet en gang, blir jeg glad om du kan se etter og eventuelt ta bilde av inngangen til Roll & Rock, slik at jeg får sett om det egentlig er mulig å komme seg inn dit med rullestol. Jeg vil da ta meg en tur dit neste gang jeg er i Bergen igjen.
Bergen har også en ikke så veldig kjent turistattraksjon midt i sentrum, som er kunstmuseumene KODE. Jeg fikk tatt meg tid til å kikke innom et av musèene, og her var det mye rart å se- som det stort sett er på kunstmuseum. Jeg var i tillegg innom Ricks for Stand-up show, noe jeg helt klart kommer til å ville gjenta senere. Her hadde de en flyttbar rampe slik at det gikk an å komme seg inn med rullestol.

BUTIKKER
Som den klesgærne dama jeg er, måtte jeg innom ”noen” butikker i Bergen. Antall: Ca 1000. Blant annet var jeg innom en hatte- og veskebutikk i Marken (Adore), som hadde et bredt utvalg av ting som tømmer kontoen fort..
I tillegg var jeg et par turer ut til bydelen/forstaden Åsane, hvor de bygget et nytt kjøpesenter i fjor. Fra før har Åsane to sentre, men denne gangen skulle jeg besøke en butikk i det nye senteret Horisont, hvor de selgerherreklær (John Peter London, andre etasje). Det er noen bekjente av meg som har startet opp, og derfor måtte jeg ta turen. Da jeg var her ble det kjøpt en ny skjorte til far.
Jeg var også innom diverse andre klesbutikker, så mine oppsparte feriepenger fikk ben å gå på, og kofferten fylte seg godt opp. De to siste butikkene nevnt å nevne er Oleana på Strandkaien og Emil. Oleana er en lokal klesdesignbutikk, som dessverre ikke var tilrettelagt for rullestol å komme seg inn. Men jeg fikk høre av min assistent etterpå, var det god plass og mye fint å se på inne. Her ble det til at jeg kjøpte en pen ulljakke.
På Emil (både på Galleriet, Bystasjonen og i Åsane) kjøpte jeg bl.a. en jakke som jeg omtrent går igjen i. Her hadde de veldig mye fint, og disse butikkene finnes kun i Bergensområdet, da det er en bergensk butikkjede. Verdt en tur!

For å se flere bilder og litt mer informasjon om Bergensturen min, se blogg.

Nedskrevet av assistent Marta, diktert av Maiken.

Skostredet

Foto: Marta Øgaard

Kaffe på Roll & Rock i Skostredet

Foto: Marta Øgaard

På Bybanen

Foto: Privat

Fløibanen. Foto: Ann Beathe Dimmen Sæther

På Fløyen er det mange gøye overraskelser å finne.

Foto: Ann Beathe Dimmen Sæther

Aukrustsenteret

21. jun, 2007

Etter endt studie ved NTNU hadde jeg praksis\arbeidstreningsplass på regionkontoret for Norges Handikapforbund her i Trondheim. På samme måte som da jeg studerte, hadde jeg en fadder på jobb som assisterte meg med arbeidsoppgavene mine.
I forbindelse med praksisen var jeg en tur til Soria Moria i Oslo, og på veien dit stakk jeg innom Aukrustsenteret i Alvdal. Det var en flott opplevelse. Aukrust sine mange fine figurer, tegninger og andre rekvisitter er utstilt slik at publikum kan se alt i virkeligheten. Senteret er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede, og ble tildelt tilgjengelighetsprisen i april 2000.

Det var en ny opplevelse å sitte i egen bil og se utover vårt langstrakte, vakre land på vei sørover til Soria Moria. ”Du får skynde deg, vil du ha følge,” sa vestavinden, og av sted bar det langt bort over heier og åser og fjell og fjære, og Maiken, hun hadde nok med å følge med.”

Oslo

12. jul, 2012

I 2012 var jeg en tur til Oslo med to assistenter. Jeg overnattet på hotell Clarion Royal Christiania, og var innom flere severdigheter. Deriblant Hennie Onstad-senteret på Høvikodden, Kon-Tikimusèet, Operataket, musikkforetningen Bare Jazz, utestedene Asylet, Kjøkken og Bar, og Egon, samt markedet på Blå på Grünerløkka. Jeg var også en tur på Outletsenteret på Vestby, og kjøpte meg en sommerkjole som jeg brukte mye sommeren etterpå.

Selv om jeg begynner å komme i kategorien middelaldrende kunne jeg ikke dy meg for å ta et besøk på VG-lista topp 20 da jeg først var i byen. Men for å si den på den måten, det ble litt mye lyd og folk, så jeg bestemte meg fort for å dra til et annet sted. Sånn er det å bli gammel.

Linker og bilder ligger lengre nede på sida.

 • Operataket, Oslo

  Foto: Privat

 • Operataket, Oslo

  Foto: Privat

 • Operataket, Oslo

  Foto: Privat

 • Operataket, Oslo

  Foto: Privat

 • Operataket, Oslo

  Foto: Privat

 • Hennie Onstad-senteret

  Foto: Privat

 • Hennie Onstad-senteret

  Foto: Privat

 • Hennie Onstad-senteret

  Foto: Privat

 • Området rundt Hennie Onstad-senteret

  Foto: Privat

 • Outletsenteret på Vestby

  Foto: Privat

 • Hennie Onstad-senteret

  Foto: Privat

 • Kon-Tikimuseet

  Foto: Privat

 • Kon-Tikimuseet

  Foto: Privat

 • Kon-Tikimuseet

  Foto: Privat

 • Blå på Grünerløkka

  Foto: Privat

 • Blå på Grünerløkka

  Foto: Privat

 • Marked på Blå på Grünerløkka

  Foto: Privat