Hvem, hva, hvor, og hvordan?

Nå på høsten har jeg begynt å sysle med tanken på en ny reise.  Det starter med mange idèer.  Jeg bruker lang tid på å tenke og systematisere idèene.  Deretter finner jeg ut hva jeg må gjøre først og sist, og ikke minst hva det betyr for meg.  Hva har jeg mest lyst til og hva er formålet? Hvorfor vil jeg dette?  Hva vil det koste og hva skal til for å få det til?

Jeg er et grublehue og tenker mye.  For min del hjelper det å systematisere tankene, og sette punktene i system slik at det lar seg gjennomføre. Brainstorming kan være lurt. Lage en oversikt over hva som må til:

 • Økonomi- Hva kommer reisen til å koste? Hvor mye har jeg råd til å bruke mens jeg er der?
 • Klær- Hvilke klær bør være med i kofferten?
 • Klima- finn ut hvordan været er dit man skal?
 • Transport –Hvordan kommer jeg meg frem?
 • Severdigheter-  Hva vil jeg se og oppleve?
 • Språk- Hvilket språk bør jeg kunne?
 • Valuta- Hva bør jeg veksle inn?
 • Tidsrom for reisen?
 • Når starter reisen?
 • Gjennomføring av reisen?
 • Når slutter reisen?

Jeg liker å planlegge godt, slik at jeg får mest mulig utav oppholde t. Det er også greit å vite litt om steder jeg ønsker å besøke.  Det er mange flotte steder å dra til.  Jeg lager meg gjerne en prioriteringsliste over hvor jeg vil og hva jeg ønsker å bruke tid, penger og krefter på.  Undertegnede er nok den sorten person som liker å lese meg opp før jeg drar til et nytt sted. I studietiden min tok jeg blant annet et emne i Sosialantropologi. (”Sosialantropologi  er et fag innen samfunnsvitenskapen som studerer de sosiale og kulturelle sidene ved menneskelige samfunn.” Wikipedia.) Som person synes jeg det er interessant å vite litt om hva skikk og bruk er dit jeg kommer.  Det er også interessant å vite hvordan folk lever og handler slik de gjør.  Folk er folk, hvert menneske og grupperinger har sine ulike måter å se livet, universet og verden på.  Det er fascinerende og interessant å se og høre om ulike syn på tilverælsen og livet i sin helhet.

Etter hvert som årene går og desto lengre jeg lever konkluderer jeg med at det finnes ikke bare èn sannhet! Hvert menneske har sitt eget syn på tilværelsen og hva som er en sannhet. Det er viktig å ha i minne når man prater med et menneske. Det interessante er også at når reisen skjer i eget land, kan det være store forskjeller fra by til bygd. Forskjellene kan også være store fra landsdel til landsdel.  Derfor er Norge også et meget interessant land å ferdes i. Å dra til andre land er også spennende. Der er det også mye spennende å se og oppleve.  Kort sagt: Jeg liker å være på farten og se meg rundt.

 

 

Til sist, men ikke minst, vil jeg du skal fortelle meg om det beste stedet du har oppholdt deg i ditt liv.  Det spiller ingen rolle hvor, hva, hvordan eller hvorfor det var et godt sted eller en god stund for deg.  Det viktigste for meg er at du som leser klarer å formidle et sted, eller en stemning som ga deg en god følelse, som du har levd lenge på!

 Lykke til! Ser frem til å lese om det gode i livet ditt som inspirerte og ga deg god livsappetitt. La oss som leser teksten din inspirere oss. Bruk gjerne også et bilde, en sangtekst, eller en filmsnutt også, alene eller i tillegg om det passer deg. Bruk kommentarfeltet nedenfor for å fortelle om dette. 

 

 Maiken🙂